HEIROL Blinipanna 14 cm

Tillverkare: HEIROL
Produktkod: 6419287235052
Denna matt-emaljerade gjutjärnspanna är perfekt för att steka blinier, pannkakor och omeletter. Den fungerar på alla spisar, även induktion, och kräver varsam skötsel: diska försiktigt, torka noggrant och olja vid behov. Värm den inte tom och förvara inte mat i pannan under längre tid för att undvika rost.
Produktens tillgänglighet
I lager: 3st, Leveranstid: 1-4 dgr, Hämta från butik 1h
-15%
13,51 €
15,90 €
Lägsta pris under 30 dagar före prissänkningen
13,51 €
Nuvarande pris
13,51 €
Med denna vackra panna steker du perfekta 14 cm blinier, små plättar, amerikanska pannkakor eller en omelett för två!

Material: matt-emaljerat gjutjärn. Matt emaljering är en skyddsbehandling av gjutjärn som skyddar pannan mot rost samt bevarar gjutjärnets yta. En matt-emaljerad panna tål även försiktig tvätt med mild tvållösning, men efteråt ska pannan torkas noggrant, och gärna även oljas in.
Pannan passar till alla spisar, även induktion. Gjutjärn utvidgas när det värms upp, så det är viktigt att värma pannan på medelhög värme, särskilt när du använder induktionshäll. Om pannan hettas upp för snabbt på för hög värme kan den spricka. Pannan ska inte värmas tom – tillsätt alltid vatten, fett eller olja innan du börjar värma upp pannan.

Matt-emaljerat gjutjärn kräver varsam skötsel och omvårdnad: När kärlet har svalnat, skrapa bort smutsen från ytan med en trä-, plast- eller värmetålig nylonspatel. Pannan sänks ner i hett såpvatten och smutsen gnuggas bort med en diskborste eller svamp. Långvarig blötläggning rekommenderas inte. Den rengjorda produkten torkas noggrant för hand, eftersom fukt kan orsaka rost.

Om gjutjärnspannan blir repad, kan du underhålla den genom att med en mjuk, luddfri trasa gnida in matolja på pannans yta. Överflödig olja torkas bort efter behandlingen, till exempel med hushållspapper. Behandlingen förhindrar oxidation och därmed även rost.

Du kan servera maten direkt ur gjutjärnskärlet, men undvik att förvara mat i det under längre tid. Fukt eller mat som förvaras länge i kärlet kan orsaka rostbildning.